Totalul afișărilor de pagină

Useful information for U.K immigrants

sâmbătă, 27 august 2011

Iubesc si urasc oamenii.

Prima impresie e cruciala. Poti sa fii "destept cu diplome", dar daca la un moment ti-a scapat un comentariu netrecut prin prisma gandirii,cei din jur te vor judeca si nu prea vei mai avea sansa sa le indrepti imaginea despre tine. Asta in cazul in care te intereseaza ce cred altii. Daca nu, poti spune ce gandesti fara sa iti pese de nimeni, nici macar de tine, asa cum fac multi in spatiul virtual.
Aici intalnesti cei mai multi aroganti, ignoranti, cretini si stupizi posibili! Lista "calitatilor" poate continua. Desigur, ai intra in aceiasi oala cu ei daca te-ai pune in mintea lor si te-ai consuma pentru ceea ce indruga gurile lor frustrate. Defapt, toti oamenii avem ceva negativ in noi, ceva pe care mai devreme sau mai tarziu il scoatem la suprafata. Oamenii sunt rai. Toti! Invidia,egoismul sunt sentimente innascute. Asa sunt oamenii fie ca ne place sau nu si trebuie sa convietuim. Uneori nu inteleg de ce Dumnezeu asteapta de la noi sa ne depasim conditia de pacatosi din moment ce ne-a inzestrat si cu aceste caracteristici. Sa zicem ca ne-a dat si bune si rele ca sa avem posibilitatea de a alege cum vrem sa fim, ne-a dat aceasta libertate, iar noi alegem calea cea mai simpla.
Si cum ziceam, urasc oamenii(implicit pe mine,desigur).Urasc cum judecam noi fara sa cunoastem, cum ne dam superiori in fata unora care au facut mai multe in viata decat noi, urasc cum cadem noi in penibil in lacomia si goana noastra dupa bani, urasc cum ne dam intelegatori,toleranti, dar abia asteptam ca celalalt sa intoarca spatele sa il putem barfi si critica. Urasc cum suntem noi rasfatati si credem ca lumea e a noastra, cum credem noi ca putem face orice. Da, putem! Ne distrugem constient si cu nepasare pamantul. Uneori ma intreb cum de ne mai tine, cum de ne mai suporta.
Urasc lipsa de dorinta a unora de a gandi. Pur si simplu unii nu vor sa gandeasca. Daca mass-media promoveaza incultura, nu inseamna ca asta e calea cea mai buna de urmat. Daca ti-ai cumparat PC, ti-ai pus net si ai descoperit mondenitati, jocuri si alte minunatii, nu inseamna ca trebuie sa iti petreci toata ziua la PC. Nu inseamna ca vei fi cool daca esti la curent cu toate bazaconiile. Nu vei reusi decat sa te afunzi in mediocritate si ignoranta. Poate in lumea ta mica vei fi fericit, dar niciodata laudat si apreciat pentru ceea ce scoti pe gura pentru ca doar cultivarea intelectului te va face respectat, nu prostia sau legea pumnului de pe strada. Ceea ce spui te reprezinta. Doreste-ti sa evoluezi. Pentru ca dincolo de aceste defecte greu de estompat la unii, se afla innascuta si bunatatea.
Asadar, cum sentimentele rele nu au loc in inima mea, nu pot decat sa convertesc orice parere de rau intr-un lucru bun. Cum s-ar zice, hai sa vedem si cealalta jumatate a paharului.
Pe de alta parte mi se pare ca oamenii sunt minunati. Fiecare in parte. In toti exista un spirit liber care asteapta momentul potrivit sa se dezlantuie. Unii se simt perfect in club, altii la mare, altii pe o campie intinsa, altii la tara, unii fac sporturi extreme, unii picteaza, unii adora natura etc. Pur si simplu iubesc hobby-urile oamenilor, iubesc sa ii privesc cu cata pasiune lupta pentru visele lor si cu cat drag vorbesc despre ele. Oamenii sunt niste comori inepuizabile. Mintea omului e infinita. Ador sa vad in ce se transforma oamenii cand iubesc. Iubirea si iertarea sunt cel mai bun leac impotriva durerilor sufletesti. Oamenii sunt buni, iar bunatatea implica naivitate, naivitatea atrage suferinta, iar suferinta ne face rai. :| hmmm Poate asa e ciclul vietii.

Iubesc oamenii inteligenti de la care am ce invata, ii iubesc pe cei dornici sa invete(asadar, ma iubesc si pe mine, nu?), iubesc oamenii talentati si modesti, iubesc oamenii deschisi, oamenii timizi, oamenii melancolici, oamenii visatori, oamenii optimisti.
Iubesc fetele, pe cele care pleaca capul sau isi muta privirea din ochii tai cand le vezi pe strada, pe cele timide, misterioase, pe cele simple care se misca lejer si natural, pe cele complexate care nu stiu cat sunt de frumoase, pe cele care tin la demnitatea si reputatia lor, iubesc fetele zambitoare, fetele curioase si alintate, fetele mici, fetele mari. Le iubim.
Pe voi, baieti, va iubesc mai putin decat pe fete. Dar apreciez si la voi daruirea cu care iubiti si greutatea cu care le uitati. Ii apreciez pe cei interesati sa le faca fericite, pe cei care isi respecta aproapele, pe cei puternici mental, cu picioarele pe pamant, pe cei interesati de cunoastere continua, pe cei care isi respecta trupul, pe cei spontani si imprevizibili, pe cei curajosi, pe cei cu constiinta curata. Si ar mai fi multe motive.

3 comentarii: