Totalul afișărilor de pagină

Useful information for U.K immigrants

luni, 8 august 2011

Masina electrica

Mai demult am vizionat niste documentare care mi-au schimbat modul de percepere a lumii inconjuratoare. Va recomand unul din aceste documentare: Cine a omorat masina electrica?
Filmul documentar “Cine a omorat masina electrica?” (”Who Killed The Electric Car?”) este cronica de baza a primei masini electrice, EV 1, care a fost lansata in 1996 si a fost scoasa de pe piata in 2003. Filmul pune intr-o lumina conspiratorie evenimentele din jurul General Motors si a masinii sale electrice, aratand cu degetul spre administratia Bush, companiile auto si industria uleiurilor." - prezentare luata de pe siteul EcoMagazin.
Anti-Consumerism
De la un timp ne confruntam tot mai des cu diverse previziuni apocaliptice, una dintre ele o reprezinta scaderea dramatica a resurselor Terrei punandu-se accent pe epuizarea zacamintelor de petrol.
Aflat in fatza inevitabilului, omul se vede nevoit sa caute solutii pentru a putea asigura si existenta viitoarelor generatii in conditii cat mai bune.
Am observat astfel cum ingeniozitatea oamenilor a dus la indeplinirea unui vis,pentru ca asta a fost masina electrica pentru cei care vedeau in crearea ei solutia perfecta .
Ne inchipuiam cu toti cat de greu vom suporta renuntarea la masina in lipsa petrolului si ce impact major ar avea asupra civilizatiei, dar se pare ca solutia avea sa apara in mod miraculos. Insa marile companii petroliere nu erau prea entuziasmate atata timp cat ele inca mai furnizau combustibil, iar situatia de criza mai avea ani buni pana la instaurare.Considerand astfel ca “li se ia painea de la gura” ,General Motors au luptat in mod indirect pentru alterarea mediului .Erau constienti ca oamenii ar deveni tot mai interesati de masinile electrice fapt ce ar scadea cererea de cumparare la automobilele lor.
Percepand rivalitatea ca pe o amenintare au actionat pentru inlaturarea acesteia motivand ca masina electrica a fost ucisa de tehnologia inapoiata si ca oricum oamenii nu erau multumiti de aceasta ,dovada numarul mic de cereri.Un numar mic pentru ca tot ei au fost cei care au incetinit promovarea acestei masini revolutionare.
In lupta General Motors vs Masina electrica EV1 , victima a cazut chiar cel care a fost creat cu scopul de a salva omul, asadar General Motors lupta chiar impotriva propriului erou.
Documentarul “Cine a omorat masina electrica” este cea mai evidenta dovada ca omul e atat de lacom si egoist incat prefera sa isi puna in continuare in pericol propria existenta, dar in schimb sa aiba satisfactia de a fi condus un automobil poluant cu o autonomie mare. Desigur ca si masina electrica ar fi ajuns la performantele cerute daca i se acorda timp si sustinere, insa GM a profitat cat mai repede de dezavantajele rivalei sale,inainte ca aceasta sa se perfectioneze.
Este incredibil cum odata cu inventarea a ceea ce am asteptat cu toti atata timp, se gaseste cineva care sa fie practic impotriva aerului pe care il respiram, doar pentru bani.Motivul este josnic, iar reusita celor de la G.M este la fel ,dovada presiunile facute catre agentia calitatii aerului din California. Aceasta desi are rolul de a proteja mediu este la fel de vinovata pentru distrugerea unui vis devenind complicele companiilor petroliere.
Cine a omorat masina electrica este doar un exemplu de caz ce ilustreaza lumea in care traim. Important este ca oamenii nu renunta si continua sa evolueze si sa lupte pentru visele lor.
( un exemplu ar fi japonezii care au facut o masina care merge doar cu apa…. http://www.disclose.tv/action/viewvideo/4970/ )
Anti-Consumerism

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu