Totalul afișărilor de pagină

Useful information for U.K immigrants

joi, 17 ianuarie 2013

Ce e viata???

Despre ce e viata pana la urma? Despre ce vrei tu sau despre ce trebuie*? (* -ma refer la regulile nescrise de societate si acele idealuri umane aplicabile majoritatii (studii,profesie,familie,casa,stop), pe care daca nu le urmezi intocmai, risti sa te transforme in "muza" barfelor de zi cu zi; Si ne cam temem de asta, ne dam noi viteji, indiferenti, dar pana la urma revenim la turma . Dar ar trebui oare sa ne pese de ceea ce cred altii? Ar trebui oare sa ne fie rusine ca nu facem ce fac si ei? Si daca alegem sa facem exact opusul, ne vor invidia ca am iesit din tiparul din care frica si monotonia vietii lor nu i-a lasat sa iasa? Isi vor imagina cum ar fi fost sa aiba indrazneala si succes, dar poate nu isi vor regreta mediocritatea pentru ca astfel sunt mai linistiti, mai feriti de gura lumii. Vai, vai, si cat e de "importanta" gura lumii, iti dai seama? Ei de ce sa riste si sa piarda, cand ar putea foarte bine sa ramana alaturi de turma si sa isi subestimeze/ingradeasca in continuare capacitatile. Oare chiar sunt multumiti de monotonia si transparenta lor? La modul general vorbesc, nu-s eu mai breaza)

E oare viata despre evolutie interioara, psihica si intelectuala? Sau despre continuitatea speciei? Ori despre a lasa ceva bun in urma sau pur si simplu a iti trai viata din plin spre satisfactia eului tau personal?  
 Ar trebui oare sa ma preocupe constant ca n-am un job bine platit? Ca poate nu mi-am gasit perechea sau, daca mi-am gasit-o, ca nu avem bani sa ne cumparam o casa; Ar trebui oare sa ma preocupe ca nu am o masina asa cum au toti?(ca poate mie nu-mi plac masinile, sunt eco si nustiu ce..sau nu mi-o permit..dooh). Ar trebui ca lucrurile astea sa fie neaparat prioritatea mea?(chiar daca fara ele esti privit ca un ratat). Si daca eu nu vreau sa ma casatoresc si nu aspir catre o casa a mea, ci mai degraba sa imi cumpar o rulota si sa boschetaresc prin lume?? O sa zica lumea"dar vai, dar vai..cum se poate asa ceva..tre' sa te asezi la casa ta..ce viata e asta??..tre sa faci copii...multi...si nu poti sa-i plimbi asa.." Si daca eu nu vreau copii? Inseamna ca n-am suflet si ca nu stiu ce presupune viata? Si daca vreau, dar nu pot sa am copii, atunci ce mai gasiti de spus? "Dar vai, dar vai..macar adopta unu." Bine, adopt. "Dar vai, dar vai..nu e copilul lor, uite-l cum arata, uite-l cum se poarta". Mda.
Suntem oameni, deci viata inseamna ceva mai mult decat o locuinta, confort, conditii de trai sau un mijloc de obtinere a unui venit din care sa iti satisfaci mofturile sau necesitatile primare etc. Nu cumva viata inseamna sa traiesti asa cum isi doreste sufletul tau, fara sa te lasi ingradit de nimic? Nu-ti trebuie mult sa faci ce-ti doresti. Un singur prieten la unison cu tine daca ai, putin mai mult curaj si optimismul ca totul va fi bine.
E nevoie de o singura persoana si poate chiar de niciuna ca sa-ti poti scoate spiritul la suprafata si sa il lasi sa-ti ghideze viata asa cum vrea, ca pana la urma esti un spirit, nu un corp. Nu esti ce vezi in oglinda. Sper ca nu esti surprins. Oglinda aia e de vina ca am uitat cine suntem. Ne-am cam incatusat multi dintre noi. Pentru ca nici macar nu ne constientizam. Punem accent pe ambalaj cand tot ceea ce reprezentam pentru ceilalti se datoreaza a ceea ce suntem in interior. Inchide ochii si gandeste-te, calatoreste, fii cine si unde vrei tu. Priveste-te pe tine insuti. Poti s-o faci fara oglinda? Da? Atunci priveste-ti si chipul. Nu-l vezi. Si nici nu-ti pasa. Pentru ca stai comod inauntrul tau. Esti un papusar care nu poate exista fara papusa lui.
 "Asa si? Care-i faza?". Niciuna. Aberam.


2 comentarii:

  1. Tendinţele de asociere la grup

    Oarecum similară cu tendinţa de confirmare este şi cea de grup, o manifestare a tendinţelor noastre înnăscute tribale. Şi, ciudat, o mare parte din acest efect are de a face cu oxitocina - aşa-numita "moleculă a dragostei". Acest neurotransmiţător, ce ne ajută să creăm legături mai strânse cu oamenii din grupul nostru, îndeplineşte şi funcţia exact opusă faţă de cei din exterior - ne face suspicioşi, fricoşi şi chiar dispreţuitori faţă de alţii. În cele din urmă, tendinţele de grup ne fac să supraestimăm abilităţile şi valoarea grupului nostru de apropiaţi, în detrimentul oamenilor pe care nu-i cunoaştem cu adevărat.
    SCIENTIA.RO

    RăspundețiȘtergere